Postmortale make-up voor een authentiek afscheid

Als u afscheid gaat nemen van een familielid, vriend of geliefde is het uiteraard fijn om een mooi beeld van deze persoon over te houden. Dit belang van een goede laatste gedachte wordt door veel mensen onderschat. In deze blog leggen we u iets uit over de rol van de postmortale visagist en kapper, zodat u afscheid kunt nemen van de persoon zoals hij of zij was.

Wat doet de postmortale visagist en kapper?

Een postmortale visagist en kapper is niet zomaar een visagist en kapper, maar heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Hij of zij zal in kaart moeten brengen wat de huidconditie van de overledene is en bepalen met wat voor soort cosmetische ingrediënten er veilig kan worden gewerkt. Zo wordt er bijvoorbeeld nooit met foundation gewerkt, maar eigenlijk altijd met poeder, omdat de huid koud is en anders reageert op producten dan een levende huid.

In veel gevallen wordt er gezocht naar een zogenaamde no make-up look. De visagist zal proberen de verkleurde huid te corrigeren en de onderkoelde blik van de overledenen wat warmer te maken. Ook in het geval van een ongeval kan er worden getracht eventuele verminkingen te verbloemen of minder cru te maken.

Waarom is dit belangrijk?
Hoewel sommige mensen liever helemaal geen make-up op een overledene zien, zijn ontzettend veel mensen erbij gebaat een mooi laatste beeld van een overledene te hebben; een beeld dat doet denken aan de persoon zoals hij of zij was. Het maakt daarbij niet uit of de persoon in kwestie in het leven make-up droeg of niet. Vaak is een kleine kleurcorrectie al genoeg om een overledene een wat warmere look te geven. Uiteraard wordt postmortale make-up alleen uitgevoerd in expliciete opdracht van de nabestaanden en altijd in goed overleg om ervoor te zorgen dat de gekozen look past bij de persoon in kwestie.

Bij Uitvaartverzorging Meijer-Dam hebben wij een eigen mostmortale visagist en kapper in dienst. Neem contact op om uw wensen hieromtrent met ons te bespreken.

Feed